Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Kelebihan Terawih - Refer Jakim Dulu :)

previous entry : Kelebihan Solat Tarawih

hye all's

semalam aku kan ada post entry about kelebihan sembahyang terawih

then, tak sangka pulak boleh menarik perhatian seorang hamba Allah ni

he said that, hadis yang di beri tu hadis yang di tolak.




frankly to say, aku admit mungkin aku terlepas pandang

niat aku just nak share something good with all my readers

so aku pun terus search is that true hadis tu di tolak.

kalau kauorang nak tau dengan lebih lanjut boleh refer sini JAKIM_TERENGGANU

aku malas nak huraikan dengan lebih panjang. just kelik je jakim tu

but like I say dalam entry tu benda ni just for sharing

kalau ada di antara kauorang yang anggap "AKU MESTI BUAT TERAWIH NI SEBAB NAK DAPAT GANJARAN PAHALA" i think you guys are totally wrong.

kalau setakat pi solat terawih tapi tak solat 5 waktu how come?

pentingkan 5 waktu anda dulu ye.

ni tak, sibuk je nak buat terawih and bising-bising kat semua orang, tapi finally solat 5 waktu kau macam ada ke takde?

so bersolatlah untuk agama bukan untuk menunjuk-nunjuk dekat semua orang okeh.

p/s: kalau ada yang rasa entry kali ni agak janggal di mata kauorang, ku susun 10 jari memohon maaf. setiap orang mempunyai pandangan yang berbeza :)






-xoxo-
S

9 comments:

~~Ticer Wann~~ said...

yang pasal kelebihan teraweh dari malam pertama sampai malam 30 tu ehh?? yg tu mmg hadis palsu pun.. Ticer pernah ditegur oleh kawan 2 tahun lepas pasal isu nih... tak pe kita manusia ni tak pernah lepas dari salah silap.. apapun beribadat kena ikhlas.. macam Schaze cakap la kalau solat 5 waktu pun tunggang langgang apa gunanya ye dak? :)

syrupmasin said...

ermm..oke lah tuh dah betol balek kan :)

bunbun said...

hahah, oke, buang balik bookmark tu. sobs

jeBateja said...

waka...waka....kawe mmg jaga bab 5 waktu....tapi bab nak solat di awal waktu jerk....selalu kantoi...ahakz

NA said...

Schaze betul tu solat 5 waktu yang mesti disempurnakan sebelum solat terawih.

Betul solat untuk agama bukan menunjuk-nunjuk

Selamat bersahur (komen waktu nak dekat sahur)

-wina1979-

amna said...

tergerak juga nak share kelebihan solat terawih yang ikut hari tu.. tapi lastly tak terbuat juga. btw, thanks for the info dear!

syafiqakarim said...

betul.ada org tu sebok nak kejar
itu ini.tp yg asas buat endah tak
endah. hmm

Shamsuddin Amin said...

laaa... ye ke...? huhu
thanks for the info...^^

Shawn Razaleigh said...

betul3.. gua pun pernah dgr fasal kelbihan2 ni sbnrnya hadis palsu

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org