Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Working with Annoying People


previous entry : Thanks Following Me



Morning Stalkers,

Huargh, dah lama tak update

Almost 2 days tak de cerita. Haish

Ekceli ni update kat office. Huhu

Nasib baik takde siapa perasan. Agagaga

Ekceli sekarang busy sikit.

Yelah, minggu ni payroll cut-off untuk Advance Operator.

Haish, tension betul.

Tak hantar cuti, sibuk kata dah hantar, padahal still pending kat manager.

Bengong ke ape, aku pon tak faham.

Cuba kauorang bayangkan, baru hantar leave kat leader diorang pagi,

Diaorang bajet, pagi pukul 11a.m aku dah update?

Gila ke ape? Ingat aku ni Transformers ke? Grrr

Of course la still pending kat Manager diaorang!

Dah berapa juta kali aku dah cakap, kalau hantar pagi, petang sikit baru HR dapat.

SUSAH sangat ke nak faham?

Hairan betul aku dengan OTAK diaorang.

Sometimes aku letih nak cakap dengan diaorang.

Itu baru je Operator Level.

Staff level pun lebih kurang je.

Nama je ada degree segala bagai.

Tapi OTAK KOSONG je.

Especially Supervisor operator-operator ni.

Lagi la BODOH mengalahkan Operator diaorang tu.

Ikut suka hati diaorang je nak buat.

Aku faham, masing-masing ada kerja masing-masing,

Tapi ini berkaitan dengan gaji orang, mana boleh ambil ringan.

Most of supervisor banyak macam ni.

Langsung tak peduli mereka punya operator, tapi bila gaji sendiri shot mulalah kecoh satu kilang ni.

Please la, bosan betul dengan perangai manusia macam ni.

Rasa benci je tengok mereka. (nasib baik diaorang tak tau aku ada belog..agaga)

 Oke episode kali ni aku nak tunjuk gambar “Adult Babies take care of Baby Adults”


Erk, pening tak? Agaga.

See below.

:)

Have A Nice Day!





 
-xoxo-
S


10 comments:

Cik Ezy said...

mcm2 ragam manusie ni..
sabo jela..
kite same2 carik rzki..
hee

hamzah ian said...

rilek2.. chill okeh

jeBateja said...

ahakz...aku kalau dah mohon cuti...aku cuti jer...aku tak maw taw cuti tu lulus or tidak....ahakz

syrupmasin said...

err..garang betol nih :D

schaze zainn said...

@ cik ezy
tu la asik sabor je. =,="
smpai bile ntah nak sabor..


@ hamzah ian
chill waktu nak balik nnt =,=


@ jebateja
grrr.. sbb mcm ni la buat aku tension..=,="


@ syrupmasin
mesti kene garang..hihi

:)

Fathiah Hamim said...

kureng paham. cuma paham staff sengal ek. hehe sabo yea

Hans said...

sabar2
yg berpangkat selalu macam tu kan
ku penah rasa
:-)

Apabila Aku Meminati Drama Dan Filem Dari Korea Dan Jepun

schaze zainn said...

@ fathiah hamim
bukan setakat sengal,
tapi dah macam tak bleh blah dgn dorang =,="




@ hans
berpangkat yang sellfish.. =,="

.m y z. said...

amboi ni memang entry lepas geram ni. haha XP mesti lega gila kan lepas taip entry ni? biasalah manusia. dorang nak dorang je betul. sabar je lah. adatlah macam2 perangai yang kita kena hadapi. chill ok? ^__^

schaze zainn said...

@ myz

aah. memang lepas geram =,="
geram giler dgn org yang tak paham bahasa dgn tak reti nak follow procedure

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org