Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Kawan itu Friend

Previous entry : Attention to All

hye, morning guys!

xP

kauorang ada kawan tak?

tipulah kan kalau seorang kawan pun takde.

kalau takde kawan tu, selalunya orang tu di gelar 'kera sumbang'

huehue. kesian kan kat kera, tetiba je dapat tempias

btw, ada banyak jenis "kawan" dalam dunia ni.

kawan waktu sennag

kawan waktu susah

kawan waktu tertawa

kawan waktu sedih

kawan makan kawan.

so terpulang la kat kauorang semua nak jadi macam mana kan :)

cuma kauorang je boleh tentukan hidup sendiri

tak salah kita berkawan dengan sesiapa pun

even, berkawan dengan berlainan jantina sekalipun

as long as kita pandai membawa diri kita

jangan la over sangat kan

kena pandai bawa diri dan juga percakapan bila dengan kawan

kauorang mesti cakap

"ala aku nak jadi diri aku sendiri la, hipokrit la berlakon baik depan kawan-kawan"

yes, tu memang FACTS, tapi kalau terlalu open dan lepas sangat mulut tu

tak mustahil kawan-kawan anda akan berkecil hati dengan anda kan

so its better kita jaga perasaan kawan

tapi kalau kawan kita pijak kepala kita, janganlah pulak berdiam diri

kalau kawan kita salah, cubalah tegur dengan cara yang berhemah

orang berbudi kita berbahasa

:)

btw, enjoy below picture

have a good day today!

notakakidantangan: nanti kelik "LIKE" FB page aku okeh :)



-xoxo-
S

8 comments:

syrupmasin said...

haha..entry kite tema yg same..kawann :D

bunbun said...

hahah macambengek katuntuhahaha

amna said...

betul tu. kadang kala, untuk tidak menjaga hati & perasaan kita perlu hipokrit. kalau bercakap hingga orang terluka kan dah jadi lain tu.. :(

Fathiah Hamim said...

betul3. berhati-hati lahd alam berkawan.

katun neh tak leh blahh! tiga sekawan rupanya

ieka said...

yup..stuju sgt..kadang2 tuwh kena gk la jaga hati kawan..yg suka maen lepas tuwh..terasa taw kdg2..heee.

schaze zainn said...

@ syrupmasin
haha. tiru la tu..
xP



@ bunbun
haha, tu la penting ade kawan..xP



@ amna
betul tu amna ;)



@ fathiah hamim
setuju!

bagus pencurik tu, ade kawan polis dengan hakim..hikhik xP



@ ieka
betul tu, ade setengah tu pakai lepas je cakap..huhu tak pikit sensitivity org lain

muhamad hanif said...

err,

aku suka kawan makan kawan.


sedap !


AHHAHAHAHAHAHAH

jeBateja said...

so....kita ni kawan yg mcm ne erk....ahakz

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org