Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Sempadan negara yang unik

Selamat malam semua

dah berapa hari tak update belog ni.
sebab aku just baru balik dari holiday.
ciss holiday la sangat kan, padahal balik kampung je cukup..haha

btw, about segmen kucing menyorok tu, aku dah dapat pemenangnya, tapi biarlah rahsia oke

this weekend baru aku umumkan.
:p
and aku ada surprise untuk pemenangnya
=====

next chapter aku nak story pasal sempadan negara 

contohnya macam sempadan malaysia dengan thailand just dibezakan Rantau Panjang dengan Thai.

tapi bagi aku tak berapa nak unik sebab bezanya agak jauh juga la dalam 646km je (kauorang boleh usha wikipedia kalau nak lebih tepat..hihik)



so ini sedikit contoh yang bagi aku agak unik giler.. :)

a) kauorang boleh minum secawan coffee di Netherland (NL) dan juga di Belgium (B) pada masa yang juga oke. haha langkah sekali je dah pi negara lain.

b) orang tua ni berada di Spain and dengan hanya melompat batu tu je, then dia boleh pergi ke Potugal.

c) separuh dari ladang ni ialah Scotland and the other side is England..huehue. 

d) yang ni pula, hanya dipisahkan melalui sungai ataupun nama femesnya Golden Triangle, sempadan diantara negara Thailand, Laos dan Mynmar

e) Bendera Merah kat atas bangunan tu milik negara Morocco (magribi) dan bendera Hijau Putih tu milik negara Algeria. 

f) nenek ni berdiri di dalam negara Germany, sebelah sign board tu pula sempadan diantara Czech dan juga Austria
 

g) jambatan kecil ni memisahkan diantara Spain dan juga France.

h) line not to exceed a 10cm memisahkan diantara Pakistan dan juga India. hebatkan, 10cm je weh.


i) tembok batu ni pula memisahkan diantara negara kaya di dunia dan negara yang termiskin di dunia.haish




senang je nak pi negara lain dalam masa tak sampai 5 minit.haha



-xoxo-
S

6 comments:

Cik Ezy said...

hahak..
kn kn kn..
dekat je..
nk g negara sebelah kejap je smpai..
ekeke

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

unik.. amat unik : KL GANGSTER ganaz!!!!!

syrupmasin said...

haha..gile unik :D

schaze zainn said...

@ cik ezy

tu la pasal, memang dekat giler
lompat sebelah je..ekeke :D

schaze zainn said...

@ orang perlis menulis

memang unik :D

schaze zainn said...

@ syrupmasin

haha giler kan.

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org