Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Bye Nora!


hye semua :)

chapter 1 :

tadi aku bawa chuckoo pi kerja macam biasa.

hukhuk. tiba-tiba chuckoo terbercalar..sobsob

tergesel dengan apa ntah.

hmm. dah cacat baby aku ni 

tapi takpe, aku tetap sayang dia. sobsob T_T


chapter 2 :

first time aku pi isi minyak sendiri. kahkah

oke. agak jakun sikit
haha. tapi aku tetap bangga oke.


chapter 3 :

huh. lega. finally Nora Elena dah tamat..muehehe walaupun endingnya berbeza dari novel, tapi aku tetap suka! yeah!

perbezaan antara drama dan novel ini

1) of course la tajuknya kan..
novel : Kasih yang suci
drama : Nora Elena

2) dalam novel cakap SETH dan YVONNE ni berbangsa cina tetapi dalam drama diaorang ni Baba Nyonya

3) Watak Azirah (office-mate Yvonne, Malik dan Eid) dalam novel ni takde, tapi ada watak Pamela sebagai best-friend Yvonne.   

4) suppose Yvonne ni mati kena langgar dalam novel..hihi tapi dalam drama tadi setakat kena tangkap polis.  haha bwekk padan muka :p

5) dalam novel anak mereka berdua ni lelaki dan namanya Qadri, tapi tadi dalam drama anak mereka perempuan dan bernama Qaseh.

p/s: ni diantara perbezaan yang sangat ketara la bagi sesiapa yang pernah baca novel ni..hihi so bagi siapa yang belum lagi baca novel ni, pi la cari oke. nanti boleh aku pinjam..ehek :) then if nak baca novel ni secara online hangpa pi sini

p/s: ni saje update malam ni.hihi




-xoxo-
S

4 comments:

Cik Ezy said...

novel lg best..
hehe

jeBateja said...

uikk...pertama kali isi minyak...biar betui....seronok tak...kalau seronok...leh tolong isikan minyak myvi den plak...lagik seronok taw.....ahakz

schaze zainn said...

@ Cik Ezy

tau takpe, novel memang best :)

schaze zainn said...

@ jebateja

yup 1st time..ahaha
aik isi myvi kamu?
haha. kene charge lebih ni

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org