Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Oh Nora.

hye alls.
Nora?
Nama saya bukan Nora okeh.
ekceli nak cerita sikit pasal Nora ni.
Nora mana eh?
ala.. Nora Elena la.
kauorang kenal tak?
tak kenal?
tak kenal, pi la google.

okeh, back to the story
tadi aku tertengok la cerita Nora Elena ni kat TV3
at first, macam best juga la
sebab ada abang encem.. 
hikhik Aaron Aziz ok.

then, dah lama tu baru aku perasan cerita ni lebih kurang macam satu novel tu.huhu
aku memang cuak je.
bila dah sampai penghujung
tiba-tiba Aaron Aziz cakap nama dia
SETH TAN
hoho. telahan aku memang betul!
memang dari novel ok
yela sebab aku dah pernah baca novel tu
tapi aku tak ingat tajuk novel tu =,="

so lepas habis je drama tu
secara automatik terus aku google
kuikui.
so dah tau dah nama novel tu apa.
huehue. Kasih Yang Suci nama novel tu


======

Sinopsis Nora Elena Slot Akasia TV3

Nora Elena adalah kisah seorang gadis yang telah dinodai semasa dia berusia 15 tahun oleh seseorang. Nora Elena telah ditinggalkan oleh tunangnya Idham (Zul Ariffin) apabila tunangnya mendapat panggilan misteri yang memberitahu bahawa tunangnya sudah tidak suci lagi. Dalam kekecewaan dan kesedihan yang melanda Nora Elena semasa itu  tu, muncul seorang jejaka yang bernama Seth Tan yang berketurunan Baba Nyonya, dia sanggup berkahwin dengan Nora Elena bagi menggantikan tunang Nora Elena kerana segala persiapan perkahwinan dan hari perkahwinan semakin dekat.

Konflik berlaku apabila, Nora dan Seth Tan berkahwin, pada ketika itu barulah Nora Elena dapat tahu bahawa suaminya lah orang yang telah menodainya 10 tahun yang lalu. Malang buat Nora kerana ketika mengetahuinya mereka berdua sudahpun berkahwin dan bakal melahirkan anak Seth. Walaupun Seth sudah memeluk agama Islam dan telah insaf tapi hati Nora Elena yang terluka tetap keras dan tidak dapat memaafkan suaminya tu.

Bagaimana Seth hendak mengatasi sikap benci Nora Elena terhadapnya dan dugaan besar yang harus ditempuhi olehnya untuk memikat hari Nora Elena? Adakah Nora Elena dapat memaafkan Seth?

 wiwit. abang encem :)
======


so dijemput ramai-ramai menonton cerita ni.
heh~ taknak tengok suka hati kauorang la kan.;p
taknak tengok kat tv,
boleh juga tengok kat tonton.com
kurangkan kotrobasi dan tingkatkan prestasi





KELIK "LIKE" KALAU ANDA "LIKE"

6 comments:

cunndaa said...

mmg best cite tu...akak ade novel tuuu..hehehee...
seth tan tu kdg2 jd setan panggilan nye dlm novel tuu...kihkih

Mohd Ridhuan said...

konfliknye cite dia...
thnks atas sinopsis...

schaze zainn said...

@cunndaa

saya takde novel tu =,="
saya pinjam je dari kawan..hikhik
tu la, perangai dia tu pun dah macam setan..ekeke

schaze zainn said...

@mohd ridhuan

yup memang konflik
nanti bleh makan cornflakes ;p
welcome :)

qila said...

mmg cter tu dari novel pun..kan kat credits masa awal tu dia ada tulis.tapi tak pernah baca pun.mesti best sebab cter nora elena tu pun not bad.. :)

schaze zainn said...

@qila

waktu 1st episod tgk dah tengah-tengah, so tak tau based dari novel :p memang best jugek.

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org