Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Quotes of the day ~ Angry

"Never get angry. Never make a threat. Reason with people."

Mario Puzo (1920 - 1999), 'The Godfather'
 
hye alls
 
quotes harini pasal anger / marah
 
kauorang pernah marah ?
 
eh tak pernah?
 
yeke ni?
 
tipu la kan kalau tak pernah marah

lagi pun normal kalau kita ada marah sikit

tapi jangan la melampau sampai nak bunuh-bunuh orang tu

then, kalau nak marah tu jangan lah sampai nak ugut-ugut

tak elok buat macam tu

siapa yang pemarah tu, cuba-cubalah mengawal perasaan marah tu

macam hari tu, aku tengok la cerita 3 idiots (ni movie hindustan)


lakonan aamir khan and blabla

ada satu part tu, bila aamir khan tengah marah ataupun kelam kabut

dia akan sebut "All is well" iaitu semoga lebih baik

hihi, memang kelakar movie tu

so kalau kauorang ada rasa marah kauorang cubalah lakukan apa-apa yang boleh kurangkan marah tu

aku dengar dari mana pun tak pasti

nak kata hadis pun aku tak berani nak cakap la

tapi macam ni juga la bunyinya (ish berbelit-belit taip)

kalau marah ketika berdiri, kamu duduklah

kalau marah ketika duduk, kamu berbaringlah.

haa.. lebih kurang macam tu la

so, ada banyak cara nak kurangkan marah

ada seorang kawan aku tu

kalau dia marah, dia akan berlari

memang nampak macam gila, tapi kalau itu cara nak bagi kauorang chill

buat je la kan

so jangan marah-marah

kalau dah geram sampai nak meletup sekali pun senyum je

p/s: eleh, aku pun panas baran juga..wakaka

so kalau aku rasa marah yang teramat sangat

aku prefer diam je

aku takut kalau aku mengeluarkan kata-kata yang tak patut nanti

so terpulanglah kat kauorang semua macam mana nak kurangkan marah tu

tapi kalau tanya para uztaz nak kurangkan marah paling berkesan

ambillah air sembahyang :)

mudah + senang, macam pakai simply siti je..;p




-xoxo-
S



KELIK "LIKE" KALAU ANDA "LIKE"

6 comments:

Cik Ezy said...

cik ezy kalo mrah msti nk nanges..
muahaha..

schaze zainn said...

@ cik ezy

nanges pun salah satu cara untuk hilangkan marah juga..hihi

yang penting kita chill :)

syafeeqa said...

kemain kawan awak tuh bila marah ..

berlari erkkk.. dasyat :)

tapi kekadang kalau marah langsung tak dapat kawal perasaan.. hehe..

schaze zainn said...

@ syafeeqa

tu la pasal.. ekeke
macam2 cara kite bleh buat nak kawal marah tu..:)

Shamsuddin Amin said...

yup...
amik la air wudhuk... hehe

*blog ni agak simple n ringkas...
bgus...
ringan je nak bukak...
nak komen pun senang...^^

schaze zainn said...

@ shamsuddin

tu la, memang kena amek wudhuk
baru lega sikit..hihi

*thanks ya di atas komen anda :)

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org