Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Kahwin versus Hantaran

hey reader's
night!

oooooh mama,tolonglah
mama.. tolonglah..
saya mahu kawin..

pergh! gatainya! ekeke 

btw, aku nak tanya la pendapat kauorang semua.
selalu kan untuk hantaran kahwin,
kauorang prefer nak bagi apa eh?

Q : eh, kau nak kahwin dah ke?
A:  tett.. nope! saja je nak tanya..hehe
Q: dah tu pasai pa, hang dok kalut?
A: suka hati aku la!
Q: hang nak kahwin bilanya?
A: entah la..hikhik. saja nak prepare awal-awal.
Q: dah tu kalau bukan la ni, bila?
A: nanti-nanti la aku kahwin!
Q: pelik la hang ni.
A: erk? aku pelik atau hang yang pelik? bwekkk ;p

aku rasa it's better prepare from now.
lagipun 2 tahun pun tak lama je lagi kan.
sebab, menurut seorang office mate aku, dia pun tengah prepare dari sekarang
nanti bila hari Wed's dah tiba tak lah kelam kabut kan.
then, aku pun terfikir
why not, kita prepare dari sekarang kan.

seperti pepatah melayu cakap
Sikit-sikit, lama-lama jadi bukit.
erk? Motif? ahaha

so aku rasa aku nak start membeli barang-barang end of this month
dari aku membazir tak tentu hala
better aku siap-siap kan mana yang patut.
nanti terus kahwin je.. wakaka ;p

yela, aku bukan anak Dato' atau Tan Sri.. sobsob T_T
kalau parent's aku kaya macam Donald Trump,
sumpah. aku menghabiskan duit beliau je..agagaga

sometimes, aku rasa kesian gak kat encik boifie.
kerja teruk-teruk.
aku rasa dia pun dah macam zomba.
eh zombie! hahaa.
harap-harap dia dapat kumpul duit nak kahwin dengan aku.kuikui.

nak kahwin sekarang pun bukannya setakat singgit dua.
maunya telan juta-jutaan ribu-ribuan.
dengan katering lagi.
souvenir untuk tetamu.
baju, pelamin, bunga telur.
huargh! 


 
 ikhsan uncle G

so.. selain dari kasut, baju, songkok, apa hantaran yang sesuai untuk lelaki eh?
kauorang ada experience tak dalam menyediakan hantaran?
HELP ME GUYS :)

 ikhsan uncle G



THE END




KELIK "LIKE" KALAU ANDA "LIKE"

1 comment:

aien hermionie said...

betol tue.. aien setuju sangat.. bila nak kawen nanti x de lar penat.. macam2 nak kene fikir.. aien tgk kawan aien kawen hari tue.. die mmg stress.. sebab byk yang nak kene prepare..

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org