Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Al-Quran Digital Read Pen | Mana nak Cari?




Previous Entry : Nasi Arab buat Kad Kahwin


Aloha chuols!
Baru je tadi barang yang aku pesan hari Rabu (27/03/13) dah sampai. Hiks
I’m a little bit excited!
HAHAHA



Rasa sayang pula nak buka parcel ni. HAHAHA 




Bila buka parcel je terus rasa syahdu haha #IniSemuaPoyo
Tapi betullah aku rasa sedih dengan tiba-tiba
Rasanya macam dah lama aku tak buka dan bacanya. Hmm
And I admit
That is my bad :(


Aku ni tak lah sesempurna orang lain
Baca Quran pun boleh dibilang dengan jari
Agaknya dalam tahun ni
Sekali pun aku tak baca lagi *sigh*
Pengakuan yang benar.


Actually memang niat aku dah lama nak beli Al-Quran Digital ni
Tapi memandangkan harga dia agak mahal sikit, aku simpan dulu niat tu
Sebab aku pun dah ada Quran yang selalu aku guna tu
Paling murah pun aku survey dulu dalam RM350 macam tu
yang baik ahti sebab bagi link orang yang jual Quran Digital ni hiks.
p/s: mentang-mentang nak kaweng asyik survey je. hiks


Bagi aku, harga dia okeylah
Original Price = RM 250
Tapi aku beli masa diskaun iaitu = RM 230
So okeylah dengan RM 230 tu aku dapat
Set Lengkap Al-Quran dengan Pen Al-Quran beserta kabel dengan Charger
Percuma dengan 4 buah buku tambahan iaitu Iqra Muqadam, haji umrah, Sahih Bukhari dan Talking Dictionary
Lepas tu PERCUMA lagi Tasbih Elektronik


 
Tasbih Elektronik - FREE


 
Set Al-Quran 
p/s: Aku tak angkat Al-Quran tu, kat bawah Al-Quran tu ada manual,
Iqra Muqadam, haji umrah, Sahih Bukhari dan Talking Dictionary 




Best kan
Banyak betul benda percuma hiks.
Dah lah FREE postage :3


Sebenarnya aku beli ni untuk buat sebagai hantaran kaweng nanti
(aku beli untuk diri sendiri –- 
nanti aku bagi kat Amin untuk letak sebagai hantaran untuk aku hahaha)
p/s: kitorang memang beli untuk diri sendiri je, 
nanti bila nak dekat tarikh baru kitorang ex-change barang,
aku rasa buat gini lagi best sebab kita boleh tentukan barang apa yang kita nak. Hikhik.


Tapi memandangkan lambat lagi majlisnya
So aku nak try guna dulu
Nanti bolehlah berlagak dengan Amin HAHAHA


Btw, aku rasa memang berbaloi beli Al-Quran Digital ni
Sebabnya dari aku menghabiskan duit beli benda mengarut-ngarut tu
Dapat juga pahala aku sikit beli benda yang berfaedah kan
Dan yang paling penting
Ianya dapat buat aku insaf sekejap. Hewhewhew


Lagipun dari korang beli AipongFor, AipongPai ke tak pun beli Samseng Nota yang berharga ribu-riban tu
Baik beli Al-Quran ni
Serious.


Aku memang suggest korang beli satu untuk diri korang sendiri
Apa salahnya kita berubah sikit-sikit ke arah yang lebih baik
Dari malas ngaji, kita start la mengaji sehari sehelai mukasurat Quran kan
:)



Apakah Al-Quran Digital Read Pen?
Al-Quran Digital Read Pen ialah pen yang boleh membaca Al-Qurantetapi ia tidak boleh menulis. Apabila read pen ini disentuh pada mana-mana Ayat Al-Quran atau pada mana-mana Surah, maka pen tersebut akan membacanya.

Mari Lihat Apa Sebenarnya Al-Quran Digital Read Pen Ini Dan Bagaimanakah Ia Dapat Membantu Anda?

*Ia Sangat Mudah Digunakan!

*Di lengkapi ciri -ciri terbaik , di sebelah kiri terdapat terjemahan dan tunjuk pen ke bahasa malaysia terjemahan akan dilakukan . Tunjukkan sebelah kanan pen pada qari yang ada maka pen mula membaca. Tunjukkan pen di bawah untuk anda merakam suara anda dan meperlahankan suara .

* Dilengkapi 30 Juzuk Al Quran, Iqra' & Doa Harian. Al-Quran Digital ini lengkap bacaan Al Quran iaitu sebanyak 114 surah (30 juzuk) beserta bacaan untuk mempelajari Iqra' & doa-doa harian terpilih dalam Bahasa Arab.

* Terjemahan Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu. Juga bahasa lain mengikut permintaan.

* Bacaan Al Quran daripada Imam Besar Masjidil Haram & Qari terpilih seperti Sheikh Abdul Rahman
As Sudais, Sheikh Saad Al-Ghamidy, Sheikh Misyari Rashid,Sheikh Abdul Al-Matrud dan kesemua terdapat 8 Qari

* Pen ini boleh membaca word by word atau sepatah demi sepatah ayat Al-Quran dan yang pertama di dunia

*Berfungsi Sebagai 'MP3 Player'. Anda juga boleh merakam dan membandingkan bacaan anda dengan bacaan daripada Imam& Qari terpilih yang telah disediakan.

Buku Tambahan :
• Talking Dictionary
• Doa-doa harian & Cara solat (terjemahan terdapat dalam Bahasa Melayu)
• Doa hajj umrah, Muqaddam
• Sahih Bukhari

Memori :
* 4GB
* Pen boleh disambung ke komputer dengan kabel USB
* Mempunyai slot memori kad

Audio :
* Built in speaker (Suara yang berkualiti tinggi)
* Earphone



Nak tau dengan lebih lanjut boleh contact Owner
SMS: 019-4340019 (Mohd Taufiq)
Facebook Page: Quran DigitalEksklusif 

Btw, Harga Promo RM 230 ni sampai 31/03/2013 je
So apa lagi, cepat-cepatlah place order
:D






Sabda Rasulullah S.A.W. :
“Orang yang membaca al-Quran dan susah untuk menyebut ayatnya ia mendapat dua pahala”. (Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)


Sabda Rasulullah SAW:
“Aku tinggalkan kepada kamu dua perkara yang jika kamu berpegang padanya kamu tidak akan sesat, iaitu kitab Allah (al-Quran) dan sunnah rasul-Nya”. (riwayat Malik). 



*Notes - This is NOT a paid post. Written because I’m a HAPPY customer. :)


Till then
-xoxo- 
S


8 comments:

Cik Tanpa Nama said...

wahhhhh bagusnya siap buat hantaran lagi...:)

Sarah Mohd Saleh said...

nak jugak cr alquran cemtu,die boleh didik kite cara bacaan dgn betul kan.

Tihara said...

alhamdulillah bagus beli al-Quran, lagi baik ada tafsirnya..memang tak sah kalau tak ngalir air mata menghayati..
selamat mentaddabur al Quran..insha Allah :)

ieda immi said...

cantiknyeeeeeeee

Cik Ezy said...

kite pon dulu jrng bc quran..
sejak menjak beli quran digital dh rajin bace..
kdg2 boleh habiskan 1 juzuk 1 mlm..
kdg2 2helai je.. hikhik..
kalo dulu sangkut2 bace.. erk malu sgt..
skrg dh lncar ckit.. alhamdulillah..
=)

kite pon gune dulu sblom buat hntaran kawen.. ekeke..

same2 ye awk.. bnde baek kite kongsi2..
=)

Cik Tia said...

Tia dah ada satu. tapi bukan tia punya. ibu dgn ayah beli utk di rumah. rindu nak baca. memudahkan kita. ehem. hantaran yg bermakna :)

the malay male said...

harap2 yg ini pun ridak dijadikan sekadar hiasan

semutsengal said...

eh, mak aku ada bagitau dia nak beli. untung kau share. thanks

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org