Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Mencari yang HALAL itu fardu :)



Petang Ahad uols!
Btw, nak promot makanan kering petang ni :)
Sebelum promote makanan haruslah try dulu kan
Memang aku dah try lama pun produk ni
Memang takde ragu-ragu

Nama benda alah ni 
Bihun Sufi



♥ Buatan MALAYSIA
♥ Produk keluaran Bumiputera
♥ Ada sijil ISO 9001 & 14001
♥ Di bawah FAMA
♥ Pemprosesan Bermesin & Bersih
♥ 80% Kandungan Beras
♥ Tidak mudah basi
Dan yang paling penting
♥ "Mencari yang HALAL itu fardu"


♥ Ramuan:
Beras, Tepung Jagung, Tepung Sagu


♥ Cara Penyediaan:
1) Rendam dalam air biasa
Based from my mom experience : Macam bihun kering lain biasanya selalu ambil masa lama untuk lembut, ada juga yang sampai kena guna air panas untuk lembut, tapi bihun sufi ni lain, just rendam dalam air biasa tak sampai 10minit terus lembut. INI SERIOUS. tak percaya boleh tanya my mom sendirik :)
Sesuai untuk orang yang kurang sabar nak menunggu lelama :p

2) Sesuai untuk goreng dan sup
Based from my experience : Serious sedap, bihun dia lembut kalau ibu buat bihun tomyam memang cepat je hilang bihun  :)

♥ Harga:
RM 2.50 sahaja!

♥ Berat Bersih:
400gm

♥ Nak beli?
Boleh PM saya kat Pesbuk atau Page
atau
SMS SUFI QTY ke 017-398 1508
cth : SUFI 4 lepas tu send :)
p/s: SMS hanya untuk ORDER SAHAJA
kalau nak tanya ke apa PM kat pesbuk atau direct call

♥ Nak C.O.D?
Boleh. Kat Ipoh
Kalau tau kilang carsem jelapang senang
Boleh jumpa kat Naina depan Carsem tu
:D

♥ Nak order via postage?
Boleh. Tapi ada minima order
Kena beli 4 bungkus = RM10 
tapi tak masuk pos laju 
pos laju rm6 sahaja :)

♥ Jangan risau, stock sentiasa ada
Kalau takde saya inform.


till then
-xoxo-
S

15 comments:

Razil Tahir said...

huuu.. tak pernah jumpa kat kedai pun... hopefully boleh sampai ke sini... :)

Syazana Zainn said...

@razil
mmg tak banyak kedai jual, tp kalau nak boleh order dgn sy :)

Cik Ezy said...

kite mls nk maen masak2..
jrng beli.. haha

Pykaa Pdott said...

promote ea . . kalo buat bihun tomyam msti sdap nie

Wak Gelas™ said...

masyukk tuu..,ehHHee

Tihara said...

insha Allah, kalau nak nanti akak order..good luck dear :)

hazwan hairy said...

eh pernah tgk ni...

ROSMARIEZA ROFIEE said...

yup, betul tu..fardhu bagi kita mencari yg halal..:)

Nizam Ijam said...

sama2 menuntut ilmu :D

saya dah update...
hope dapat tolong walaupun agak susah.... :(

محمد رازيق said...

pernah nampak bihun ni. cuma belum pernah try. hehe

jeBateja said...

Pehhh...bisnes woman...semoga berjaya...

L said...

hehe. kat rumah sewa L ni xpenah try lagi masak bihun. hihi. selalu masak cara bujang masak je. haaha

fadh leyanie said...

terbayang2 akak promote bihun ni sekali dgn reaksi muka :P

Ash Give said...

ok ni.. penggemar bihun bolh la order.. sib baik aku tak de dapur kat rumah..kalau tak blah gorng bihun hahaha

pha is said...

pergh.. dah lama tak makan bihun.. hehehe

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org