Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Hati di Taman Meteor


Hye uols.
Title tak boleh blah kan
Actually takde kaitan pasal hati ke apa pun :p
Tadi aku baru download drama Taiwan
Sampai ke saat ini masih belum seeding lagi :(
Btw, aku download drama Meteor Garden Season 1
FYI, dulu aku obses giler dengan drama ni
Sebab ada kumpulan F4 yang ensem, macho, dan lain-lain lagi lah.
:)
TAPI, itu dulu.  gyahahaha
Aku nak download pun sebab sesaja :p

Dulu kalau tak salah waktu form 4 memang obses sangat dengan drama Meteor Garden.
Actually drama ni based dari manga (bukan mangga ok) Jepun Hana Yori Dango atau dalam bahas inggeris Boys Over Flower.

Lepas dari drama dari Taiwan ni meletop-letopz, Korea pun buat juga drama ni dengan judul Boys Over Flower. 
Serious, aku tak suka tengok. Dah la semua muka jambu semacam je macam pakai bedak.pftt 
Lepas tu Jepun pun buat drama ni dengan menggunakan judul Hana Yori Dango (I'm not sure samada Jepun atau Korea buat dulu)
I felt in love dengan drama versi Jepun ni pulak. 
Err drama melayu takmau buat ke? haha
I can't imagine siapa jadi ketua F4 ni kalau di bikin versi Melayu. hihihi
Aaron Aziz kah? macam tak jambu jek.haha :p :- via pesbuk aku

So drama ni berkisarkan pasal 4 orang budak lelaki (F4) yang ensem, kaya, poyo dan berlagak.
Main fokus drama ni kepada hero iaitu ketua kumpulan budak lelaki annoying ni.
Dao Ming Si yang ego, keras kepala, ketegaq, tapi ensem dan kaya. haha
Tapi nanti dia jatuh hati dengan heroin iaitu Shan-Chai
Shan-Chai ni anak orang biasa-biasa je
Dia selalu kena buli dengan Dao Ming Si.pftt

Mula-mula aku tengok, memang aku bengang giler dengan Dao Ming Si ni
Well, aku kan emo.kahkah
Masa ni aku suka style Hua Ze Lei (lakonan Vic Zhou)
Lei ni jenis cool, caring tak macam Dao Ming Si yang konon-konon heartless tu. huh
Tapi lama-lama aku pun annoying dengan Lei
Sebab dia macam pemalas.. Asyik tidor je.. grrr

Synopsis Meteor Garden (season 1)
The story centers around a poor teenage girl named Shan Cai (Barbie Hsu), who at the insistence of her parents goes to a university for rich people. The university is dominated by Dao Ming Si (Jerry Yan), Hua Ze Lei (Vic Zhou), Mei Zuo (Vanness Wu) and Xi Men (Ken Chu), four rich and handsome but arrogant students collectively known as 'F4', short for 'Flower 4'. They are heirs to four rich and influential families in Taiwan. They terrorize the school by handing out red cards to those they do not like, which allows other students to bully the victims until they leave the school.

After one of Shan Cai's friends receives the wrath of F4's leader, Dao Ming Si, and receives a red card, Shan Cai stands up to Dao Ming Si and slaps him, which in turn results in a red card of her own. However, Shan Cai's persistence in standing up for what is right gradually gains F4's respect and Dao Ming Si falls in love with her. (sumber : wiki


jerry yan (dao ming si), vannes wu (mei zhuo), barbie hsu (shan chai), ken zu (xi men), dan vic zhou (hua ze lei)

Synopsis Meteor Garden (season 2)
The story opens with the graduation of F4 from Ying De University and subsequently focuses on their life after graduation. It follows the blossoming love story of Shan Cai (Barbie Hsu) and Dao Ming Si (Jerry Yan). The story takes the group to BarcelonaSpain where Dao Ming Si meets an accident and suffers memory loss. He then meets another girl, Ye Sha (Michelle Saram) . Shan Cai on the other hand tries her best to help Dao Ming Si regain his memory. A swimming accident helps Dao Ming Si regain his memory and returns to his first love Shan Cai. (sumber : wiki)



vannes wu, vic zhou, barbie hsu, jerry yan, michelle saram (ye sha) dan ken zu.

Tak salah aku drama ni ada 3 series
Tapi, ntahlah aku tak jumpa pun lagi link MG S3 :(
MG series yang ke dua ni memang banyak part yang menyakitkan hati sampai buat aku menangis sebab mengenangkan nasib si shan chai tu #puihhh emo je..haha
Tambah lagi sedih bila si Dao Ming Si ni hilang ingatanlah, sobsob :(
Siapa tak sedih weh, kalau boipreng kau hilang ingatan
Boleh lupa kenangan indah masa lalu..cewahhh #ptuihhhahaha
Paling aku benci watak Ye Sha tu (Michelle Saram)
Aku macam nak jerit dan cekik dia  je bila watak dia ada.
SEMAK okey. kahkah
emo betul aku ni :p 

Okey, berkisarkan status kat pesbuk aku tu,
Let say lah kan, kat Malaysia yang indah, aman damai lagi menenangkan setiap insan ni tetiba nak buat drama cenggini
korang rasa siapa layak pegang watak Dao Ming Si tu? hikhik
korea, jepun, taiwan dah buat drama ni.
malaysia tak mau ke? hahahaha
member aku cakap indon pon ada gak buat cerita gini.kahkahkahkah
Tajuk dia cinta bersemi dputih abu abu. kahkahkah
Kalau korang nak tengok, sila tengok kat astro. 
Tak sure pukul berapa lak. hahaha
Member aku cakap cerita dia lebih kurang je
Just tukar nama kumpulan tu jadi R4 instead of F4. muahahaha 
so untuk versi Malaysia ada member aku kata Syamsul Yusuf elok jadi Dao Ming Si. haha
Korang lak acane?


Btw, siapa tahu link nak download MG 2 dan 3 sila komen lelaju ye :)
MG 1 tak payah, gwa dah ada.. #belagak betul kan aku ni.haha




till then
-xoxo-
S

10 comments:

Hans said...

heheheh
memang best
orang kata lah
den tak tgok pun
ekekekeke

Tihara said...

biasa tengok sekejap meteor garden ni..tp tk beriya sangat masa tu :)

JijieNinie said...

meteor garden lg best dari boys over flower. huhu. tringat zaman skolah mngah dulu bila tengok poster f4 ni. ohh dao ming si!!!!

Cik Ezy said...

zmn hingusan dulu minat giler kat F4..
rase mcm nk kawen je ngn dorg sume..
bhahaha

NA said...

Cinta bersemi abu-abu tu rupanya siri Meteor Garden.
Hehe Malaysia takyah tirulah nanti orang kutuk sama.

-wina1979-

namaku semah. said...

aku tengok yang korea punye je.ramai cakap taiwan punye paling best. nak tengok tapi malas download -..-

Pykaa Pdott said...

dulu pyka pon suka jgk tgk cita Meteor Garden , mase tuh umur pyka 16 mcm tuh . time tuh mnat sgt , tmbah plak pyka ade cd , bila hbis je msti ulang balik . hehe

jeBateja said...

bila baca sinopsis ko ni...mcm sodap jerk citer....tapi aku mengadap tv....cepat muak aku

J.Syazwana said...

teringat dulu kitorang tengok meteor garden ni kat asrama bilik tv. siap tukar casing dvd lagi sebab kantoi dengan ustazah. sekali kantoi gak. wakakakak

M Fizan said...

eh, nak layan memori lama ke download cite ni? heheh. :)

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org