Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

congratulations baby :)

previous entry : kerja kotor. sapu bersih.

hye uols.
harini hari yang mendebarkan bagi adik-adik yang mengambil result PMR
huehue, for those yang berjaya tu tahniah di ucapkan
kepada yang kurang berjaya tu
jadikan ini sebagai pengajaran
next year belajar rajin-rajin lagi and try your best untuk SPM pula

ekceli today my brother pun ambil result
at first, aku and ibu just fikir he's only can get paling koman pun 1A or 2A je..HAHA
paling hebat pun boleh 3A je
yela, waktu trial pun dia dapat 1A je pun.
BUT..

gambar lama ni
check dalam album terjumpa gambar ni
he's sooo chubby during this time

buat muke mintak lima jari..pftt


he prove to us he can get 5A's. hoyeah!
ekceli, apa yang aku tengok kat rumah hari-hari
dia ni bukan belajar pun
balik sekolah
1st thing he will do
main game, main game, main game, main game
setiap saat
main game.grrr
setiap hari berebut nak guna komputer

bayangkanlah, kat rumah just got satu (1) je desktop
so kat rumah ada 5 orang family members which is include me
dari abah, ibu, me, and 2 brothers berebut nak guna komputer..grrr..
so siapa cepat dia dapatlah..HAHA
dulu ada laptop, tapi dah kena pulangkan balik sebab my dad dah kena tukar sekolah pulak.
p/s: that laptop ialah milik hak kerajaan malaysia. haha
so can you imagine
computer kat rumah tu almost 24hours bekerja..HAHA
tunggu masa je nak meletops..kuikui

ok so back to the story
memang tak dapat bayang
macam mana my brother yang sengal ni
bila masa dia nak belajar
then, bila masa parents nak kena jumpa dengan guru
cikgu dia banyak komplen
dia ni malas la. blablabla

frankly to say
he make me shock and proud =D
even, both of us selalu sangat gaduh
tengking-tengking, jerit-jerit,
marah-marah,
I only want to say that
no matter what will happen
I always love you.
(p/s: geli pulak..HAHA)

biasalah, air dicincang takkan putus kan.
erk.
btw, for me
kalau baby selalu and rajin belajar
kakak yakin baby boleh dapat full of A's
ekceli, mungkin baby stress kalau
semua orang asyik sibuk dok tanya berapa A boleh score
sebab kita ni just human
bukan robot
tapi family kita just depend on you
yelah, kakak dah memang dah habis sekolah
nak harap boy, we all know that he's ability macam mana kan
so just on you je
kakak just harap,
baby buat yang terbaik
maybe selama ni
ibu dengan abah dok bebel-bebel
plus with me juga
but we do this for your own good
we want the best for you

p/s: i cant talk to you directly, i will cry..HAHA
i only can write, hope you will read it =D




update 2013: some of pictures might be removed due to now I already wearing my hijab :)

-xoxo-
S



14 comments:

logorithm said...

Air yang tenang jangan disangkakan tak berbuaya.

Eh silap...

Diam-diam ubi berisi.

Baru betul. Hehe...

Congrats to you 'lil bro. Keep it up for SPM! ;-)


Terbaru dari Logokoko:

[U] Deretan rumah kedai yang paling hodoh di Malaysia!

[U] Video khas ulangtahun ke-18 Tragedi Highland Towers

[10PG] Kenapa b*bi yang menjadi mangsa?

haffizmohdnoor said...

congrates to ur brother
5a's tu dh kira hebat kan :)

http://haffizmohdnoor.blogspot.com/

schaze zainn said...

Logorithm:
thnks ;p
hope he will surprise us again 4 his spm.


Haffiz:
thnks ;p
pmr is juz da begining 4 him.

qaseh johanna said...

itu namanya diam-diam berisi..mana taw luaran dia je main game tp otak dia tgh hafal formula @ peta minda utk sejarah.. awesome rite.??

**baby tu sape.? adik yg laki ni u pggil baby ke.? konpius.....

schaze zainn said...

qaseh johanna:
mebi la kot die mcm 2. Hehe sbb kat umah memang die tak belajar lgsung.

Kak, ekceli kat umah memang tu gelaran die 'baby'.hehe mebi dia anak bongsu kot.ekeke

Juliet_iRa~" said...

heee..suka juga manggis tp mkn je ciku..:)..sedapp maniss..hee

heee nak bongsu kan manje sikit pastu lelaki ni lambat sikit nk dpt kesedaran nk blajar btol2..heee

:)

J.Syazwana said...

beselah.
lelaki ni diam2 je.
nampak banyak main tapi bila dorang belajar cepat tangkap. hihi
pape pon tahniah dekat dia. hihi

Daddylicious said...

menyakat anak buah yg dapat 8A...tahun lepas soalan kacang2 jer itu pasal dapat 8A...bengang jer dia..hehe

semutsengal said...

aku pun dulu 9A je.


okla kan.


LALALALALLALALALAL

M Fizan said...

wahhh.. peningkatan yang banyak.. congrats for your bro! :)

anamizu kaito said...

wow! impressive! tahniah3!!! :)









luv,
cik ana

fadh leyanie said...

tahniah untuk beliau,,usaha tangga kejayaan..hoyeah !

aleen aiden said...

woahh..not bad.not bad at ol.congratulations brotha! :D

amna said...

congrat utk adik cik schaze :)
teruskan usaha n fokus utk form 4 pulak :)

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org