Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

annoying lah "adik"

previous entry : congratulations :)

aloha uols
finally semua urusan untuk adik aku untuk apply asrama tu dah siap
just now, in waiting progress je
btw, entry kali ini aku bukan nak cerita pasal adik aku ke apa


last week aku balik kampung kat BM
so my cousin's pun ada juga
macam biasalah kitaorang borak-borak, gossip, and stalk orang
nak di jadikan cerita
my cousin which is Waheeda told me about one little girl
ekceli budak ni friends dengan adik si Waheeda ni


kitaorang stalk la blog budak tu.huhu *giler betul.
nak tau tak apa yang ada dalam belog budak tu?
serious.
aku baca sikit pun rasa nak muntah.HAHA
serious.
aku pelik betul dengan budak-budak zaman sekarang ni
baru form 1, form 2, pendek kata budak sekolah lagi la..
dah terhegeh-hegeh nak bercinta sana sini
aku dulu waktu form 1 or form 2 dulu tak pernah la pulak terfikir sampai ke arah tu
yang aku tau main-main, pi sekolah sembang-sembang
tengok tv, main-main balik.haish


bayangkan baru berusia 14 tahun, dah pandai gelarkan diri masing-masing tu "papa-mama"
YUCKS!
aku pun dengan encik Amin aku pun dok panggil "saya, awak," "kamu, kita," and sometimes "aku, kau"
takdelah pulak sampai ber"papa-mama"
u make me annoying la "adik"
kalau dok cakap ber"sayang-sayang" aku tak lah pelik sangat
sebab sometimes aku pun gitu
tapi ni adik tu baru "14 tahun" oke
haish.pelik betul budak-budak zaman sekarang ni


"kelik untuk pembesaran"
 ni entry "budak" tu taip pada 19 december 2011
and
yang kat bawah ni pulak entry pada
22 december 2011


"kelik untuk pembesaran"
pelik tak dalam masa 3 hari dia dah ada boipren..HAHA
entry kat atas tu dia taip, dia perlukan "lelaki" yang sayangkan dia.
adik, adik weh
pesal ntah adik jadi lagu ni?

adik ni tak cukup kah kasih sayang dari mak ayah?
kesian kat adik ni
adik betul-betul buat akak meluat dengan adik
dah lah kat fesbuk adik tu status adik buat akak loya
serious.
nasib baik adik ni bukan adik akak
kalaulah adik ni adik akak
dah lama akak bagi penampar duaratustigapuluhribu kat adik
akak buat macam tu untuk bagi adik ni sedar
waktu sekolah ni bukannya penting cinta-cinta ni
nak bercinta tunggulah dah besar sikit
umur baru 14 ye adik
baiklah adik belajar rajin-rajin
bagi mak ayah bangga dengan pelajaran adik
bukannya bagi mak ayah bangga dengan kisah percintaan adik yang meloyakan tu

adik weh,
tanda tangan Khairul Fahmi tu penting sangat ke?
boleh buat tangkal atau azimat ke untuk adik?
boleh ke buat adik ni score PMR next year?
akak pelik betul dengan adik ni
tanda tangan yang adik idamkan?
haish
kalaulah tanda tangan tu boleh bagi adik untung berjuta-juta
akak sikit pun tak kisah

adik weh,
sedarlah ye
kesian kat mak ayah adik tu
kalau mereka baca belog adik tu
akak kompem
sejutalimapuluhkali mereka akan muntah hijau baca belog adik ni.


malas nak cakap banyak
tegur pun bukannya boleh dengar pun
kepada adik-adik yang masih bersekolah tu
tak payah lah nak terhegeh-hegeh buat blog
kalau isi kandungan blog tu ntah pape
buat semak je
baik pi belajar bagi pandai sikit buat karangan bahasa melayu tu
nak cakap bodoh, tapi cerdik pulak bila cakap soal cinta-cinta ni


ANNOYING giler. kbai

p/s: nama belog budak tu biarlah di rahsiakan
kepada adik-adik lain yang macam gini
jangan makan hati ok
berubahlah ye 
belajar rajin-rajin
kalau result gempak bagi tau akak
HAHA =D


-xoxo-
S

21 comments:

suffer8zine said...

kanak2 baru nak naik... alahai...

schaze zainn said...

@ suffer8zine
annoying kan. HAHA

NA said...

Tulah advance budak-budak sekarang, bercinta malah ada yang tahu pasal seks. Menakutkan.

-wina1979-

ABU said...

aku pun macam dah nak temuntah ni hahahahaha tu la pasal, budak2 zaman sekarang.. tak tahu nak cakap apa dah..

hi papa-mama hahahahahahahhaahhaa

syafiqakarim said...

hue hue hue
ampun kak.adik baru nak up.

haha

schaze zainn said...

@ NA
tu la kak wina.
menyampah giler kalo jupe spesis budak gini. =="


@ ABU
jangan muntah dalam blog aku weh..HAHA
anasir pelik2 laju je dorang ikot =="

@ syafiqa
jangan buat gitu.
nnt akak babab..HAHA

M Fizan said...

hehe..seriously entri kita hampir sama.. baru2 nie ada jugak buat entri pasal sorang gurl 14 tahun.. wth.. kecik2 dah pandai nak menggedik.. akhir zaman..

schaze zainn said...

@ M Fizan?
serious ke?HAHA
donia donia
penuh cobaan..HAHA
xP

cik najihah said...

alahai..huhu

Jasman said...

kasih syg ibubapa mungkin cukup...mungkin dia nak cari kasih syg yg lain...tu yg bahaya...

Daddylicious said...

kita bersabao je la...hehe

LAici KAng Ais said...

sungguh mengannoyingkan.speechless bdk2 skang ni

dill said...

suruh die kawen awal. huhu

dill.

jeBateja said...

Fuyoooo...sangat meluat ooooo.....den dulu masa umuq 14 tahun dok motong gotah ooo....cari duit nak beli kaset medicine....ahakz

Fara E's said...

bdak bru nak knal dunia , haha

semutsengal said...

no komen. Aku rasa aku pun kalau ada blog masa kecik aku tulis mcm tu jugak kot.


ALLALALALALALA

Juliet_iRa~" said...

bdk2 zmn skarang..mcm2 perangai..

kdg2 pelik diaorang ni matured awal dr usia ke?huuu

fadh leyanie said...

dalam status facebook pun ada jugak budak macam ni,hari pertama putus cinta statusnya berbunyi : awklah cinta terakhir sy.
tup2 esoknya dah in a relationship with someone else..haha :P

J.Syazwana said...

betul !
memang setuju.
dah la budak2 zaman sekarang ni suke buat blog combine nama pakwe makwe.
kalau clash tuh kompem buat blog baru. kahh kahh.

papa mama ?
euwwwwwwwwwwwwwwww
nak muntah kot.

aleen aiden said...

amboi...kasih sayang yang berkekalan tak tahan tu.keh3

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

budak 2zaman sekarang mmg laaaaaaaaaaaaaaaaaa..jauhkanla anak akak mcm tue..

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org