Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Amukan satu Amarah




hye stalker's
tadi aku betul-betul marah dan bengang kat office

serious, aku pantang betul kalau orang cakap kurang ajar dengan aku

aku confirm, semua orang tak suka kalau ada orang kurang ajar dengan kauorang kan.

tipu la kalau cakap SERONOK kan

ekceli tadi, ada seorang operator ni bising-bising kat HR

gaji dia tak masuk

so aku cek la.

tengok-tengok dia absent sampai tiga (3) hari oke.

so memang patutlah gaji dia kena hold

lepas tu dia cakap dia dah hantar MC

masa tu muka dia pon dah macam bontot ayam

aku still boleh bersabar lagi la

so aku tanya la bila dia hantar MC tu

so dia jawab la

baru hantar tadi je.

%^&$# memang patutlah gaji kau kena tahan kan

siapa suruh kau hantar MC tu lambat kan

yang kau nak buat kecoh kat HR tu kenapa ye?

haruskah kau buat muka bontot ayam kat depan aku?

aku bukan apa, kalau dia cakap baik-baik dengan aku 

aku still boleh tolong nak releasekan gaji dia.

tapi bila dia dah buat macam tu SORRY TO SAY la

memang padan muka kau la gaji kena hold

ekceli aku bukan nak discriminate operator level sekalipun
tapi once kau dah buat hal dengan aku, jangan harap la aku nak tolong kau.

aku tau, semua orang akan marah kalau tiba-tiba pergi cucuk kat bank tiba-tiba duit takde.

confirm akan marah.

serious. aku pun akan marah kalau gaji takde

TAPI

kita still ada budi bicara, HORMAT orang la sikit bila nak bertanya

nanti jangan pula cakap orang yang kerja kat HR ni berlagak atau sombong ataupun JAHAT sebab hold gaji korang.

ni semua sebab diri korang juga.

FIKIRLAH sikit, kenapa gaji korang tu tak dapat.

KITAORANG ni takkan hold atau tahan gaji kau tu sesuka hati kitaorang la.

TAK TERINGIN pun nak ambil gaji kau yang CIPUT tu. serious.

GAJI aku pun ada la.

LAIN KALI SEBELUM CAKAP TU FIKIR DULU PAKAI OTAK. BUKAN PAKAI KEPALA LUTUT kau tu.

aku tau mungkin kau susah nak faham our procedure, sebab kau tu just operator level (aku bukan nak diskriminasi mereka) TAPI aku DAH CUBA fahamkan kau dengan cara paling ringkas yakni murid sekolah rendah juga pasti akan faham dengan procedure ni

SIMPLE DAN RINGKAS : Absent LEBIH DARI tiga (3) hari, GAJI kena HOLD

see. aku dah highlight banyak kali kat budak tu, tapi she still don't get it.

Guys, susah ke nak faham procedure tu?

Aku tak faham dengan kepala otak budak ni. Susah sangat ke nak terima INPUT apa yang aku cakap?
Yang aku paling sakit hati tu, lepas dia blah boleh pula mencarut kat aku.

sebijik cemgamp oke.

tak berani ke kau nak cakap depan-depan aku.

mungkin itu adalah salah satu faktor menunjukkan yang budak tu hanya layak bekerja di takuk itu sahaja

then, paling tak boleh blah, budak tu suruh mak dia call aku tanya pasal gaji dia.

$%^&*, see. memang INPUT tak masuk satu pun.

weh, cuba kau simpan sikit BODOH kau tu. berbuih mulut aku EXPLAIN kat kau tau.

after aku explain kat mak dia
MAK DIA PUN BOLEH FAHAM OKE

how come anak dia yang masih muda belia tu tak reti bahasa?

i just don't get it.

so untuk adik-adik yang baru nak mula kerja sila pastikan anda mengikut segala procedure tempat anda bekerja. Jangan ikot kepala kauorang saje.

Tak salah kalau korang ikut procedure yang ada, malah akan menyenangkan diri kauorang juga akhirnya.

jangan pula jadi si bodoh sombong, pura-pura tahu tapi sebenarnya BODOH.

sekian, terima kasih kerana sudi membaca luahan hati seorang pekerja



notakepalaangin: kalau nada suara anda baik dan lembut tak mustahil orang akan mencuba membantu anda




-xoxo-
S

15 comments:

syrupmasin said...

waa..bagus garang2 nih :)

cunndaa said...

sabar ye dear..manusia ni macam2 perangai..^^

alinac lover said...

oh..saya paham 100% hahah.

apa la bengap x paham sgt..sapa suh absent byk sgt..adeh~

bunbun said...

baiklah! saya paham. haha



sabar je la dengan manusia yang tak paham rules ni kan. huhu

jeBateja said...

waka...waka...ko ni HR kat KILANG ke...? ahakz....

Den mmg selalu ingatkan dgn anak buah den pasal ni....3 hari tanpa maklumat...better jgn dtg lagik....meyusahkan org....lagi satu CK....Cuti Kecemasan....tak de bukti....bersedialah utk di kaunseling...kalau kaunseling kalu....bonus habis laaaaa

schaze zainn said...

@ syrupmasin
memang bagus garang =,="
tapi lama-lama boleh dapat sakit jiwa *sigh*



@ cundaa
masih bersabar ni =,="

schaze zainn said...

@ alinac lover
nak buat macam mana, dah otak dia memang bengap. susah nak faham. tu baru cakap bahasa melayu. =,="




@ bunbun
bukan tak faham, saje taknak faham dan suka langgar rules. padan muka =D

schaze zainn said...

@ jebateja
yup HR kat kilang la =,="
hukhuk. benci betul.
ko seperbisa ke?? ahaha

.m y z. said...

pehhh sape tak hangin kalau layan kepala orang yang species macam tu. mmg patut lah gaji kena hold. bru dia rse. haha *kejam

schaze zainn said...

@ .myz.

kalau hari2 berdepan dengan org yang tak reti bahasa ni memang boleh dpt sakit lemah jantung =,="
mmg padan muka pon.

muhamad hanif said...

hey..mana ada aku stalker..


HAHAHAHA

*tetiba je.

GaRy™ said...

hahaha...apesal lembab semacam je minah tuh??.. hahaha...
hold je gaji dia sampai 5-6 bula... padan muka... hahahaha

schaze zainn said...

@ muhammad hanif
erk. aku ade ckp nama ko ke? agaga

=D

nanti aku hold gaji ko baru tau..muahaha






@ gary
memang nak buat macam tu, tapi malas nak aniaya org pulak..agaga =D

nelly said...

tegas sikit .hehehe

jeBateja said...

den leader cabuk je lah....apa der...leader pun leh kaunseling org lah.....bagi pendapat naikkan gred org pun buleh taw...itu kat kilang den lah....kek tompat ehko...tak taw den do...

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org