Donate Me :)

Paid Ads

Hye blogshop owner.
Needs my review or advertisement?
Email me at thesyazanazainn@gmail.com :)

Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Tips | Trick Tak Nak Bagi Orang Berhutang

Hey guys. Dah lama aku tak update belog ni.. Bukan apa, aku semenjak dua menjak ni busy sikit la.. hukhuk.. Penat tau berada dalam situasi aku.


Okes, kauorang pernah tak berhutang? Jangan nak kelentong la kalau kauorang cakap tak pernah kan.. huahua.. tapi setengah orang nak berhutang ni ada lah sebab-sebabnya kan.

Macam aku kat office, orang yang selalu hutang dengan aku T_T memandangkan aku belom ada rumah dan tangga, sobsob.. jadi ramai orang menjadikan aku ni sebagai bank di tengah bulan.. wuwuwu.. Kauorang pernah tak tersepit macam aku? Kalau tak bagi pinjam, nanti cakap aku ni kawan masa senang je..

Btw, aku nak share sikit trick nak berhutang muahaha.. Kalau kauorang berbual dengan orang yg suka berhutang selalunya akan terdengar ayat macam ni...:

"Wah ngko sekarang nampak sudah senang, rumah pun besor, kereta pulak 4 buah, anak2 pun dan besor2....Hai!!Aku nie sekarang hidup susah tak mcm ngko....nak cari makan pun payah, hidup melarat...Boleh tak ngko tulun bagi tau aku kat mana aku bulih meminjam duit????

Sebenarnya, kata-kata begini ditujukan kpd kauorang untuk menjerat.....kalau kauorang bersimpati dgnnya bagilah duit tapi kalau tak mahu bagi duit (mungkin hutang yg dulu pun belom clear), beginilah jawapannya.........

"Sebenarnya aku sekarang bukan saja senang seperti yg ngko nampak.. Aku sekarang sudah kaya-raya!!!cuma aku tak mau nak menunjuk-nunjuk jer!! Aku mcm mana tak kaya,?
kalu anak aku atau emak bapak aku mintak hutang pun aku tak bagi...!!!

Dgn kata2 demikian, org itu pun blah tak jadi nak hutang....muahaaaaaaaaaaaaa!!


p/s: kauorang berani tak cakap macam ni kat kawan kauorang yang suka berhutang tu? ekekek (^^,)







KELIK "LIKE" KALAU ANDA LIKE (^^,)

4 comments:

Shamsuddin Amin said...

bgus plak trick2 tu...^^

~~Ticer Wann~~ said...

haha...tak sanggup kot.. ngeee tapi trick yang bagus

schaze zainn said...

@ Shamsuddin Amin
nnt cube la trick ni..hikhik

schaze zainn said...

@ ~~Ticer Wann~~
hihi =D
memang trick ni bagus..
konpem tak ramai pinjam dah

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org