Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

DAY 1 - Your favorite song

hai, okeh ekceli aku tengah buat 30 days project.. mungkin ini adalah salah satu cara boleh kauorang semua to get know me better..haha. so untuk day 1, aku kena cerita pasal my favorite song. ekcelikan, aku terlalu banyak favourite song. 

dulukan waktu aku sekolah rendah, aku memang minat giler dengan Siti Nur Haliza. semua gambar dia aku akan collect..muahaha konon-konon idola la tu. so semua lagu dia aku suka terutama sekali lagu WAJAH KEKASIH.. kuangkuang.. cett gatal betul aku, haha waktu umur 8-9 tahun bukannya faham pun lagu-lagu cinta ni..hihi innocent la sangat waktu tu. tapi sekarang aku dah tak minat beliau..hihi entah la nape, since beliau kahwin dengan Dato K tu terus aku banned dia..hahaha tapi apa nak buat dah tak minat kan.. ;p

gambar ikhsan Atuk G

then bila dah masuk sekolah menengah waktu form 1 sampai form 3 tu, aku memang minat giler la dengan Westlife dengan Backstreetboys..muahaha masa ni dah gedik-gedik minat boyband..lagipun masa kat sekolah memang diaorang ni memang pujaan hati ramai budak-budak perempuan. So lagu dari Westlife yang smapai sekarang aku layan kan, lagu If I let you go..perghhh..memang masa ni tengah jiwang-jiwang la..haha kalau lagu Backstreetboys pula, aku memang layan lagu Show Me The Meaning Of Being Lonely, siap boleh nangis-nangis gitu..hahaha memang giler la..

 aku paling minat kat Bryan :p, kiut kan muka dia.. suara pun comel

if BSB pulak, aku paling minat Kevin..y aku suka dia? muka dia selalu cool..ngehngeh

bila dah masuk Form 4, konon-konon macam minat boyband dari taiwan la..haha masa tu tak salah aku cerita cina yang paling best is Meteor Garden lakonan kumpulan F4, kenal tak? haha aku memang minat giler dengan Jerry Yen tu, memang hensem doh.. siap semua lagu cina tu aku boleh hafal..ngehngeh.. lagu band ni yang paling aku layan sampai sekarang ialah lagu Qing Fei De Yi.. err maksud dia aku tak tau la..hikhik

amacam stylo kan jerry? hihihi..

waktu form 5 pulak, konon-kononnya dah matang la, so aku lebih suka kepada lagu yang lebih bermakna.. huahuahua. waktu ni Christina Aguilera memang famous de amous la..haha aku paling suka bila dengar lagu Beautiful, sebab meaning dia memang terlalu mendalam.
I am beautiful no matter what they say
Words can't bring me down
I am beautiful in every single way
Yes, words can't bring me down, oh no
So don't you bring me down today
 
Lagu ni banyak bagi aku semangat untuk terus bertahan dekat asrama dulu. Jangan mudah mengalah dengan setiap cabaran yang ada, yup, so aku berjaya mengharungi hampir dua tahun kat kulim kedah yang tak best tu..haha..Yup tak dinafikan gaya beliau ni memang very de pelik..hihi tapi aku memang suka habis la dengan gaya dia.. 
 kicina aguilera yang sentiasa da bomb..haha

then, bila dah masuk U tu pulak kan, tiba-tiba fenomena Indie Band menular.. muahaha masa ni aku dah pandai la pi gig la tengok orang pi jamming la..haha memang best. masa ni kan, band Bittersweet dengan Hujan la paling famous, hihi.. after that baru la dengar nama meet pakcik husin la, couple, lucy in the loo, blablabla.. and semua band indie aku layan. and sampai sekarang aku memang fan the RAINger's..kehkeh.. 

HUJAN memang best!

so sekarang dah kerja, aku pun dah lebih matang..hihih.. matang la sangat.. and banyak juga lagu-lagu yang lebih menarik dan sedap. so aku pakai dengar je.:) kalau best aku download je..haha

p/s : kauorang ada lagu favourite??


2 comments:

sAsyA said...

lagu fevret bnyk tp selalu betuka hehehehe
macm schaze juga la
konon ikut peredaran zaman la sngt kn
hahhahaha

schaze zainn said...

@ sasya :

haha.. tau ta pe.. konon-konon ikut peredaran zaman..hihi..

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org