Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Saladin


Hohoiii.. tadi sape ada tengok cerita saladin kat tv1? best gak cerita ni.. siapa sangka cerita ni anak malaysia yang buat? hah bangga betul, walaupun dalam bentuk animasi 3D karakter saladin nampak hensem..hihi ni la teknologi zaman sekarang.. tak kan la still nak tengok katun keras macam sang wira tu lagi kan.. Zaman dah berubah.. hihi

Amacam? hensem tak? haha
dari kiri Duncan, Saladin, Tariq dan Annisa

Ok, animasi Saladin ni based from a true story. Salahuddin al-Ayyubi atau nama sebenarnya Yusuf bin Ayyub, beliau juga yang mengasaskan dinasti Ayyubi bangsa Kurdis di Mesir dan Syria. Di Barat beliau dikenali sebagai Saladin. Dia juga terkenal dalam kalangan Nasrani dan Muslim dengan kebolehannya sebagai ketua dan ketangkasannya dalam peperangan yang disertai juga dengan sifat kesateriaan dan belas kasihannya semasa Perang Salib ataupun Crusades. 

Ekceli banyak benda aku nak cerita lagi pasal beliau, tapi menkin dalam next entry ok :)

Bagi sesiapa yang belum tengok Saladin: The Hero Who Become A Legend jangan lupa saksikan di TV1 setiap Sabtu jam 7.30 malam :) btw kalau nak tengok trailer boleh KLIK sini..

2 comments:

Syafiq Rosli said...

wah..ade cete baru eh

schaze zainn said...

dah dua minggu tayang :)
setiap sabtu kat tv1.
nice animation tau..

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org