Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

-xoxo-

S

Cameron Highlands | Family Gath :)




Previous Entry: Wordless Wednesday | 1996

13 Oct 12 – 14 Oct 12

Cameron Highland


Actually, after balik kerja tu aku dengan family terus gerak naik CH. Makngah belah abah aku ajak holiday sesama. Kiranya makcik-pakcik-atok-wan-cousin aku semua ada. Dorang yang lain dah sampai awal dah, family kitorang je datang lambat sebab aku kan Sabtu kena kerja. After aku balik kerja pukul 1 tu abah aku yang ambik lepas tu terus shoot pergi CH.

You know what, jalan serious jam teruk-giler-nak-mati. Kitorang lalu ikut jalan Simpang Pulai sebab ikut sana lagi dekat. korang tahulah kan, jalan ke CH ni sempit especially dekat area nak ke Brinchang tu. Tensi aku dalam kereta. Sampai dekat homestay pun dalam pukul 8 malam macam tu. Giler kan. Padahal tak la jauh mana pun CH dengan Ipoh. So next time kalaus esiapa nak pergi CH better gerak awal-awal, kalau tak jadi macam aku nanti.

Kitorang menginap dekat Homestay Aiza Chalet dekat Kampung Sedia. Actually homestay ni sedara-mara kitorang punya juga. Dulu rumah ni wan aku yang punya, tapi sebab masa dulu kan susah so dia jual kat adik dia. Macam tu lah cerita homestay ni. HAHAHA

Memandangkan dah sampai malam tak pergi mana pun. Seriously malam dekat CH sejuk giler-sampai nak mati! Sakit tulang sumsum aku sebab terlampau sejuk. Dah lah kat belakang rumah ada sungai. So kesejukan air sungai tu boleh terasa sampai dalam bilik ok. Tak payah beria kau nak bukak air-cond. Sebab dah memang sejuk! Btw, kat rumah ni memang takda kipas atau air-cond dalam bilik. HAHAHA

Esok tu aku bangun awal giler. HAHAHA Sebab aku tak boleh nak tidur sebab sejuk sangat, so saja berjalan-jalan dekat area rumah tu. Best giler hijau je kat belakang rumah sebab owner tanam kobis dah macam- kat korea jek, ibu aku lagilah siap suruh abah cari tanah kat CH sebab dia nak duduk CH. haha 

Kat sini kitorang tak de jalan-jalan snagat pun, just duduk-duduk kat rumah je. Tengahari tu kitorang semua baliklah. Tak best cuti cenggini, sebab sekejap sangat. Kalau ada masa nanti nak cuti lama-lama kat CH. :D

Lepas tu adik aku yang baby tu paksa abah singgah pergi tea plantation. At first ingat nak pergi yang dekat BOH, tapi tak buka pulak. Cuma yang dekat Bharat Tea Plantation. Sambil drive tu abah pun mulalah teringat kenangan dolu-dolu waktu dia kecik-kecik kat CH. HAHAHAHA




le homestay
best tempat ni
serious!
 le kampung sedia
kat area ni pun berlambak strawberry farm



 ni kat belakang homestay.
best kan :D
rasa macam tak mau balik dah




 retis perasan korea bersama abeoji :D




 berdua lebih baik :D
#어머니 과 아버지

kat belakang rumah ada sungai, siap ada titi gantung ok
oh. i'm in love with CH
:)


 le boy at titi gantung :D
p/s: titi gantung ni sebelah je dengan homestay kitaorang. haha



 yang bangunan atas bukit tu kem askar
dulu waktu kecik-kecik abah aku tinggal kat sini la
sebab wan aku kan askar dulu
tempat ni tak boleh masuk 
pakngah aku cakap, dulu waktu kecik-kecik dorang suka main gelongsor tutun dekat bukit tu
memang best. 
aku tak dapek bayang guane. HAHAHA



le banduan of cameron. gyahaha :D
faim; faiq; naim; baby


 le me at tea plantation :D
p/s: i'm wearing new bag from varieties shop. gyahahaha





 

till then
-xoxo-
S

9 comments:

Ezy Chiaki said...

bestnye

Ash Give said...

berapa minggu dah nai aku tak gi CH.. best kan sana.. best kalau gi cuti cuti.. tapi kalau gi buat kerja mcm aku ni tak best sangt..

Syazana Zainn said...

@Ezy :
memang best tau :D




@ABU :
tu la, kalau ade peluang aku nak p lagi.haha

yaya ade said...

sy tag awak sini :)

http://yayacaramel.blogspot.com/2012/10/segmen-blogwalking-by-ieyza-afieyna_16.html

yaya ade said...

sy tagged awak sini :)

http://yayacaramel.blogspot.com/2012/10/segment-jom-kawan-by-iehahfarihah.html

Jajas said...

mesti best kn...xpnah g tmpat tu...

M Fizan said...

apa yang le le ni. haha
pegi cameron tak ajak! >.<

NA said...

Wah-wah posing. Hehe mesti Schaze rasa seperti di puncak dunia kan? Seronok kumpul ramai-ramai.

-wina979-

Yousof said...

Rinduuu nak bercuti-cuti ke sana. Pernah sampai sekali je, tu pun rombongan masa form 4 dulu hehe.


Titi gantung tu macam best je..

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org