Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Berhenti Berharap

previous entry : hai hai bai bai


*sila baca dengan teliti sampai ke bawah
assalamualaikum
dah lama rasanya tak mengadu, tak merapu, tak menjerit serta memekak kat sini
almaklumlah, semenjak dua tiga menjak ni
saya sangat sibuk menguruskan bisnes saya *poyo pulak
almaklumlah, saya ni masih baru lagi dalam dunia bisnes ni *erk..


btw, straight to the point
ekceli baru-baru ni aku ada buat order form kat fan page Colors Kitchen aku
just untuk senangkan custumer terus membuat order.
Its simple and easy
but, after aku buat, form tu nampak HODOH serta terlalu besar wordingnya

see.. giler buruk =="

so jenuh jugak la aku dok menggodek sana sini
tapi akhirnya aku hampa, sebab memang aku tak reti buat
then, aku teringat kat someone
beliau ni selalu gak buat tutorial hebat-hebat
setelah fikir 2, 3, 4 kali, aku pon buat muka tak malu bertanya
ekceli ni bukan first time aku tanya blogger ni
dah 2, 3 kali juga aku tanya
tapi dia buat tak tahu je

so kali ni, aku rasa tak apalah, aku nak cuba lagi sekali
mebi waktu aku tanya dulu tu dia busy or else
so this time I try to ask again
but unfortunately, still the same
aku cuba berfikiran positif yelah mebi dia busy belajar ke apa ke kan
tapi yang buat aku musykil tu blogger ni senang la pulak update entry setiap hari
kat FB Page dia pun rancak je aku tengok dia update macam-macam
then aku sedapkan diri aku, mebi dia tak larat nak baca komen dia yang beratus-ratus tu

tapi, aku pelik kenapa komen orang lain dia cepat sangat ambil action
tapi aku punya??? hmmmm
mebi aku ni bukan blogger retis seperti cik dot dot, abg dot dot kot
cubanya aku ni bloger fofuler, agaknya sekejap je kot feedback balik kan
then aku cuba lagi fikir positif
mebi dia tengah usaha nak tolong aku kot.
takpun dia tak tau macam mana nak tolong aku kan
TAPI, even tak tau pun tak kan lah tak boleh nak inform aku
aku siap dah bagi link segala
aku tak marah la kalau dia cakap TAK TAHU

at least just gimme an answer
TAK SUSAH KAN?
tapi ni tak, pertanyaan aku dibiarkan berlalu sepi je
aku admit, *based from her fan said*
she is really helpful person
but mebi helpful kepada sesetengah orang
Yes, I know I'm not popular like you, but susah sangat ke nak bagi jawapan
TAHU atau TIDAK TAHU

so, malam tadi jenuh aku menggugel sana sini
change HTML yang memang aku tak tahu langsung ni
*aku bukan student IT.
thanks to the belog. aku rasa belog orang putih kot
aku tak ingat link dia pulak. =="
finally Order Form aku dah jadi elok.

new look :)

memang susah nak buat ni.
aku memang surrender la. T_T

p/s: tak salah kalau kita memberi jawapan TIDAK TAHU kepada orang yang mengharap.
Saya bukannya seorang blogger kanak-kanak yang akan cepat mengamuk atau menghentam jika awak cakap TIDAK TAHU.
Apa-apa pun, ini pengajaran buat aku juga, jangan mengharap sangat bloger popular akan melayan silent readernya sebab aku ni hanyalah bloger PICISAN sahaja

p/s: ekceli banyak lagi blogger popular macam ni, tapi nak buat macam mana kan. ORANG POPULAR lah kan :)

p/s: bajet blogger tu datang baca entry ni...HAHA 



-xoxo-
S

29 comments:

Ezy Chiaki said...

sabo jela..
troskn berfikiran positif psl beliau.. hihikk

schaze zainn said...

@ezy

dah sabar banyak rasanya =="

dill said...

oh. kalau dill tau, mmg dah lame dill tolong. masalahnye dill pon mengong bab2 gini. ape2 pun just ignore that person.

live life to the fullest!

dill.

schaze zainn said...

@ dill

thanks dill :)

ABU said...

aku suka baca entry ko ni.. gigih tau aku mengahayati apa yg cuba ko nak sampaikan.. betul la, blogger macam kita2 ni kadng orng tak pandang sangat.. kita tanya pun dorng buat duno padahal kita benar2 nakkan jawapn..

perlu kita ingat ada ramai orng jenis yg pilih pulu.. cth macam blogger yg ko cakap tu la..

btw, tahniah dapat jugak ko buat kan.. mari tepuk tangan bersama sama oyeh!! :D

schaze zainn said...

@ ABU

thanks ABU!
ko memang memahami apa yang aku nak sampaikan kat sini.

mebi mereka suka kalau tgk ramai yg bertanya n dorg akan lebih bangga.

gimme 10! =D

fazrulnoor said...

ok saya(blogger tesbut) sedang membaca..

aleen aiden said...

hu3,meh nak tolong!tolong duk tepi teman buat jela.nak harap alin buat memang buat panas hati je kang.heee

schaze zainn said...

@ fazrulnoor

haha. sengal!




@ aleen aiden

its oke aleen =D
btw thanks!

fadh leyanie said...

aha,,aku memahaminya kerana dulu pun pernah terkena jugak macam ni,sedih soalan tak berbalas dan sangat kecik hati bila soalan org lain dia boleh jawab.apa pun bersabar saja :)

Daddylicious said...

bukan mudah nak minta bantuan org ni...:)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

biasa la tu.. org pro untuk org pro.. org cikai cam kita ni untuk yg cikai gak la.. lumrah dunia :(

schaze zainn said...

@ fadh leyanie
sedih kan bile org buat tak peduli T_T


@ daddylicious
mereka popular =="


@ taufiq
siapalah kita ni kan..hmm
melukut di tepi gantang je la..huhu

jeBateja said...

hik...hik....lama tak singgah...blog hang dah nampak lain....lawa laaa....ahakz...

sowy lama tak jalan2 sini....bz ya amat.....ahakz

schaze zainn said...

@ jebateja
aku mmg lawa pon..KAHKAH

ko mmg belagak sangat dgn aku.. bwekkk HAHA

qaseh johanna said...

macam kenal je blogger tu..sebab penah kena camtu gak...xpe2..pasni jgn p blog dia dah..hehe

schaze zainn said...

@ qaseh johanna

tak pi dah, dah mls nak stalk =="

apik pehe said...

isk3..huhu..tahan yer mek..

J.Syazwana said...

alololo. jangan sedih2 ye. dah jadi dah pon kan tuh. anggap je lah dia busy (positive!). hehehe

M Fizan said...

sabar scha.. orang macam nie kite bakor jer.... hehe.. tahniah dah sukses dengan order form yang menjadi :)

schaze zainn said...

@ apik pehe
yela, tgh tahan la ni =="


@ J. Syazwana
yup mebi beliau bz sangat mcm PM..haha


@ M Fizan
Thanks for da support..HEHE

apik pehe said...

hehehe..tahan2..pastu belanja apik tau.hehe..tibe2 lak

Fyqa said...

umanggaihh.ada gak mnusia mcm tuh. hipokrit lettew.

saba ya..naseb baek kmu dpt buat..

schaze zainn said...

@ apik pehe
haha belanja air kosong jek la.. =D


@ fyqa
nak buat cane, org fofular kan =="
tu la sib baik la ade gugel..hihi

Juliet_iRa~" said...

huu..kesiannya awk..sbr la yea..

mgkin dia rabun kot smpai xnmpk komen awk tu..huuuu

LAici KAng Ais said...

sabar je la

logorithm said...

En. Google sentiasa ada untuk menolong kita. ;-)

I pon sebenarnya ada masalah IT sekarang nih yang nampaknya En. Google pon tak dapat nak menolong. Ker I yang tak tau camner nak cari jawapannya?

Ermmm... I tengah nak cari free webhost untuk host satu file PHP jer. Ada sesiapa yang boleh membantu?


Terbaru dari Logokoko:

[U] Promosi Hebat! Jimat RM0.00!

[18SX] Telurnya mana?

[U] Pakcik kitar semula menunggang secara berbahaya demi sesuap nasi

amna said...

pray for your best~

NA said...

Makin maju perniagaan Schaze dah buat form.

Tulah tak baik kedekut ilmu takpun tak elok pilih bulu.

Semoga berjaya perniagaan yang Schaze buat.

-wina1979-

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org