Territory Note's

Wanna learn Mandarin?

Click ‘Mandarin Lesson’ at the Pages :)

Have a good day!

p/s: Ramai yang cari shoutbox haha
HARAP MAAF shoutbox disorok buat sementara waktu bagi mengelakkan SPAM :)

NOTES

Sorry ya, if I didn't visit you guys back.

So just leave your comments down below,

and I will track you back.

love you guys!

p.s: wanna fast reply?

Kindly email me at thesyazanazainn@gmail.com or

PM me at Facebook - Syazana Zainn or

DM me at twitter/instagram - @itsmesyazana.

I will tried to help you

-xoxo-

S

Ronggeng Rokiah

halops.. ekceli aku tak teringin pun cerita pasal rokiah pun..muahaha.. sapa ntah rokiah tu.. ekceli hari ni aku cuti sebabnya hari ni company aku replace cuti Piala AFF Suzuki hari tu.. ciss baru harini nak ganti.. ntah apa-apa.. :p


okess.. memandangkan harini cuti, aku pun ber'planning' mahu pergi membayar segala hutang piutang aku, hukhuk.. muda-muda lagi dah berhutang :( . sambil menunggu encik Amin men'pickup' aku, aku pun mengedik menangkap gambar muahaha.. 

amaran keras : PLEASE IGNORE THE VIEW OF MY ROOM! 
;p

then, tempat tujuan pertama kami menuju ke tempat KWSP. haa tau ke tak ape benda KWSP tu? KWSP tu iala Kumpulan Wang Simpanan Pekerja. so if kauorang dah bekerja nanti, kauorang WAJIB dan PERLU ada skim ini la.. KWSP merupakan sebuah institusi keselamatan sosial yang ditubuhkan di bawah Undang-Undang Malaysia, Akta Kumpulan Wang Simpanan Pekerja 1991 (Akta 452) yang menyediakan faedah persaraan kepada ahlinya melalui pengurusan simpanan mereka secara cekap dan boleh dipercayai. KWSP juga menyediakan sistem yang efisien dan mudah bagi memastikan para majikan memenuhi tanggungjawab undang-undang serta kewajipan moral mereka untuk mencarum kepada KWSP bagi pihak pekerja mereka.  nak tau info KWSP dengan lebih lanjut? sila kelik ini KWSP.. muehehe lagipun ini pun untuk masa tua kauorang nanti juga.. btw why we go there because encik Amin mahu statement KWSP beliau.. ni di sebabkan oleh tuntutan bakal majikan baru :) then both of us macam jakun pulak sebab sekarang ni dah ada mesin kiosk. hikhik so just put your IC, then thumb print, then semua maklumat anda akan keluar.. yeah!

2nd, after dah dapat penyata KWSP, kitaorang pun menuju ke ASNB, haaa tau tak natam pe ni? ASB ni memang khas untuk orang Bumiputera dan di samping itu untuk menjana pulangan jangka panjang yang kompetitif dan konsisten kepada pemegang-pemegang unit di samping memastikan pengekalan modal pada tahap toleransi risiko yang minimum. haa.. marilah kita sama-sama melabur di dalam skim in okeh. nak tau lebih lanjut? haa.. mari-mari kelik ini ASNB. tapi kitaorang tak buleh masuk dalam ASB tadi.. bapak gila full, huhu so terpaksalah menundakan hasrat untuk menabung sedikit untuk harini :p



3rd, then kitaorang pergi menuju ke Maybank, muehehe apa lagi tujuannya selain daripada pergi menjolok wang, muahaha ;p then kitaorang pergi ke Bank Islam untuk membayar hutang PTPTpu, haish, bila masa la nak habis hutang ni..hadoi lama betul kat sana, tapi orang macam sikit.. adeh~

4th, after dah setel semua, kitaorang pun pergi menuju ke Tesco untuk MAKAN! yayy! no word's to say because I'm totally FULL! miahaha :)) Pizza is the right choice. Nanti lepas tengah bulan dan akhir bulan nanti dah tak merasa la makan kat Pizza, Mc'd or else sebab gaji pun dah tinggal ado.-ado je. miahaha


 amaran keras : PLEASE IGNORE MY SHAWL! 
haha dah senget-benget dah. 
kelihatan sangat tidak terurus 
;p
 
beliau memang sangat lapar ;p







No comments:

Cakap-cakap / Disclaimer

Syazana.Story.Glory©

Hanya catatan peribadi sahaja.

I Love Stalker !

Busuk.Org